Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 25 чоловік

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)

Дата: 21 травня 2019 о 08:04, Оновлено 21 травня 2019 о 08:11
Автор: Варга Н. М.
591 перегляд

 Щаслива людина, що має розум ясний і гострий, адже вона осягає істину. Подвійно таланить тому, хто має душу добру й серце чуле, його духовне єство, мов соняшник до сонця, завжди прихилене до людського болю, добра, шляхетності, толерантності. І, мабуть, потрійно благословен той, у кого і серце людяне, і здоров’я міцне, і розум ясний, - він теж бачить істину, а дух його співзвучний усім людським радостям і печалям.

     І як би хотілося, щоб такими щасливими були наші учні. «Діти - живі квіти землі», - писав М.Горький. Кожній квітці потрібні певні погодні умови для повного розквіту, так і нашим дітям потрібно створити необхідні умови для їх нормального життя. А це наше з вами завдання -проводити різноманітні конкурси, диспути, спортивні змагання та ігри.

      У свій час Гельвецій говорив, що люди не народжуються, а стають тими, ким вони є, враховуючи на величезну роль виховання особистості. Наша держава - країна трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю, не терплять зради, борються за свободу й незалежність. Сьогоднішні діти -  це майбутнє нашої держави. Правильне виховання - це наше щастя, а погане виховання - це наше майбутнє горе, наша провина перед іншими, перед країною.

    Важко переоцінити значення військово-патріотичного виховання підростаючого покоління. І для тих педагогічних колективів та батьків, які бажають виховати своїх дітей справжніми українцями, господарями своєї землі, захисниками своїх родин, гра «Сокіл» («Джура») – готовий інструмент для досягнення цієї мети.

    «Сокіл» («Джура») – це спосіб життя, який моделює чесноти українського лицарства – козаків, адже гасло гри – «Душу – Богові, життя – Україні, честь – собі», а також клич, зображений на символі гри «Мудрість, шляхетність, відвага», демонструють світоглядні принципи учасників гри.

Метою цієї дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») є виховання у юнаків та дівчат глибоких і твердих національно-патріотичних переконань, підготовка молоді до творчої праці, до військової служби та захисту своєї Батьківщини шляхом залучення широкого загалу молоді до оборонно-масової та військово-спортивної патріотичної  роботи тощо.

      17-19 травня 2019 року на базі Керецьківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та урочищі Гора проведено Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура»), в якій взяли участь заклади загальної середньої освіти району І-ІІІ ступенів.

     Відкрив свято директор школи В.В. Андрела, який привітав учасників, побажав їм гарного настрою та везіння на шляху до перемоги. З вітальним словом звернулася до присутніх начальник відділу освіти Свалявської РДА Е.В. Грабар, яка відмітила, що змагання проходитимуть у чесній боротьбі, хтось стане переможцем, а хтось програє, але всім треба пам’ятати, що ми українського роду, якому нема переводу. Вона побажала всім учасникам впевнено йти до перемоги.

    Велику увагу національно-патріотичному вихованню приділила в своєму виступі методист райво О.Г. Пилипанинець. Вона відмітила досягнення учнів школи під керівництвом М.І. Бучмея та М.М. Сакаля, а саме: 32 кубки, отримані в цій патріотичній грі, безліч грамот, принесених із обласних та Всеукраїнських змагань.

     Зі змістовною програмою виступив шкільний хор (керівник М.І. Сакаль).

    Головний спеціаліст відділу освіти М.В. Дребітко ознайомила всіх учасників з планом проведення змагань і побажала всім весело і дружньо провести час.

    Гру «Джура» проведено у формі таборування. До програми гри було включено всі види змагань, конкурсів та звітів,  передбачені Умовами проведення Всеукраїнського етапу гри, а саме: конкурс строю та пісні «Впоряд», конкурс звітів «Добре діло», конкурс «Таборування», творчо-мистецький звіт «Ватра», інтелектуальна гра-вікторина «Відун», силове змагання «Перетягування линви» (канату), подолання туристсько-спортивної смуги перешкод «Козацький шлях», стрільба з пневматичної гвинтівки. Учасники гри «Джура» продемонстрували високі морально-психологічні якості, доброчинність, рішучість, наполегливість, дисциплінованість, належний рівень підготовки та знання з основ народної культурної спадщини, історії України, військово-прикладних видів спорту.

    Суддівська колегія відмічає, що порівняно з минулим роком зріс рівень підготовки та вишколуучасників у конкурсі «Впоряд», інтелектуальній грі «Відун», змаганні «Стрільба з пневматичної гвинтівки», етапі з подолання  туристсько-спортивної смуги перешкод.

    За підсумками зведених протоколів переможцями гри «Сокіл» («Джура») стали:

  • рій Боржавські козаки (Керецьківська ЗОШ І-ІІІ ступенів) – І місце;
  • рій Стріла(Свалявська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3) – ІІ місце;
  • рій Березниківські фаланги (Березниківська ЗОШ І-ІІІ ступенів) та рій Дусинські соколята (Дусинська ЗОШ І-ІІІ ступенів) – ІІІ місце.

    Наша пам'ять про славне минуле українського війська повинна завжди підкріплюватися добрими та корисними справами. Ми як і козаки, маємо залишити в житті по собі добрий слід.

  Історія кожного народу має свої символи й атрибути. Народним символом України є славні сторінки героїчного минулого часів козаччини.

   Сьогодні ми на одну мить поринули у далеке минуле нашої України й помандрували козацькими стежками.

   Хочеться вірити, що на теренах гри сформується нова генерація українців, сповнених мужності, відваги, рішучості, наполегливості та ініціативності.

Зведений протокол>>

                                                                                                                           Марія ДРЕБІТКО,
                                                                                                                           головний спеціаліст відділу освіти

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.